Vinsmaking på Grendahuset fredag  15. oktober 2021
Oct
15
7:00 PM19:00

Vinsmaking på Grendahuset fredag 15. oktober 2021

Burgund - en introduksjon til verdens mest myteomspunne vinområde!

Dette er en vinopplevelse du ikke vil gå glipp av!

 Geir Egil Dahle Øien er en av de i Norge som kjenner Burgund best

Disse får du smake:

Roche de Bellene Cremant (200kr)

Hvit:

De Villaine Bouzeron (300kr)

Lequin-Colin Chassagne (499kr)

Rød:

Faiveley Gevrey Chambertin (444kr)

Louis Jadot Beaune 1er Cru (480kr)

Tollot-Beaut Bougogne (345kr)

Mengde som serveres: 1fl pr pers.

Bente serverer to smakfulle overraskelser:  en rett tilpasset de hvite og en rett tilpasset de røde! 

Velkommen

Påmelding på Hoppla innen 13. september. Pris: 850kr pr person.

iStock-1084996534-2.956x538.jpg
View Event →
Fårikål fest på Grendahuset 9. oktober 2021
Oct
9
7:00 PM19:00

Fårikål fest på Grendahuset 9. oktober 2021

Fårikål fest på Grendahuset lørdag 9. oktober 2021.

Vi serverer fårikål av lam etter egen oppskrift.

Trubadur Åsen setter stemningen

Prisen pr person: 450kr - Det bruker å bli trangt om plassen

Påmelding på Hoppla

View Event →
Mar
20
7:00 PM19:00

Franske Delikatesser lørdag 20. mars 2021

Franske oster kombinert med utsøkte franske viner!

Kan vi ønske oss annet?

Richard og Mark kjent fra delikatessebutikken Alma Mater i Trondheim har satt sammen et knippe av nydelige franske oster som de har matchet med smakfulle viner.

Vi går hardt ut og starter med å smake på Charouce. Opprinnelig produsert i landsbyen Chaource i Champagne-Ardenne-regionen. Chaource er en kumelkost. Champagne Colin alliance Brut, drikker vi til denne!

Deretter går det slag i slag med til sammen seks forskjellige oster sammen med seks viner.

Pris pr pers: 695kr.

Påmelding legges ut på Hoppla

soiree-fromage.jpg
View Event →
Apr
8
7:00 PM19:00

Vi smaker på Barolo, konge av Italienske viner?

Piemonte er en av verdens beste vinområder, et mekka for alle mat og vinglade! Et vinlandskap med et utrolig mangfold og enestående viner. Vi skal smake Baroloviner som er laget på druen Nebbiolo, fundamentet i Piemontes vinprodulksjon!

Du vil få smake 5 viner fra noen av de beste vinmarkene i Barolo, La Morra og Serralunga D’Alba. Og hva med en erketypisk piemontisk rett med pasta og ragu?

Vi har plass til 20 pers. Meld deg på kjapt, det blir fort fullt.

Bruk post@grendahusetoppdal.no.

Pris pr pers: 565kr

Nebbiolo-1-wpcf_570x380.jpg
View Event →
Feb
21
7:00 PM19:00

Burgundsmaking, Geir Egil Dahle Øien presenterer det ypperste av Burgund

Geir har vært interessert i vin og mat i over 30 år, samlet vin selv i over 20. Fransk vin er min fremste vinøse kjærlighet, med Burgund (rød og hvit) som den største lidenskapen - har besøkt området mange ganger siden 2005 og skal også en tur dit i mai. Pinot noir, som rød burgund lages på, er for meg den mest fascinerende druesorten.

Glad i Frankrike generelt - ikke minst fransk kokekunst. Har vært styremedlem, visepresident og president (og flere ganger foredragsholder) i Trondheim Vinklubb Ganymedes, cf. www.ganymedes.no .

For den som elsker Pinot Noir, er Burgund drømmen.

Geir serverer fem utsøkte viner og Bente frister med en tilpasset rett.

Vi har plass til 20 pers.

Pris pr pers: 595kr

Meld deg på raskt. Bruk mail; post@grendahusetoppdal.no

 

iStock-1084996534-2.956x538.jpg
View Event →
Julebord med italiensk vri
Dec
7
to Dec 8

Julebord med italiensk vri

En spennende meny denne kvelden med både norske og italiensk retter basert på mange lokale råvarer.

På menyen står bl a;

“Antipasti” eller Det beste fra Oppdalsfjell på ett fat!. Mange godsaker fra Oppdal, Trollheim, Jo-sætra, Grindal og Styrsvollen.

Porchetta, ribberull med mye urter og smak,

Og mye mer

Pris for italiensk meny kr 450,-.

Påmelding ved betaling til Vipps, det kommer meny med “Julebord med italiensk vri 7. desember”

View Event →